De zomer is in volle gang en dat betekent dat onze tuinen volop in bloei staan. Maar met de warme temperaturen en de felle zon kan het soms een uitdaging zijn om je tuin goed te onderhouden. In deze blog geven we je tips over hoe je jouw tuin kunt verzorgen tijdens een warme zomer, inclusief hoe je om moet gaan met klimop en hedera helix.

Water geven

Een van de belangrijkste dingen tijdens een warme zomer is het geven van voldoende water aan je planten. Door de hitte verdampt het water snel, waardoor je planten snel uitdrogen. Het is daarom belangrijk om je planten regelmatig water te geven, vooral tijdens periodes van droogte. Let er wel op dat je niet te veel water geeft, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Geef liever één keer per week een flinke hoeveelheid water, dan elke dag een klein beetje.

Omgaan met klimop en hedera helix

Klimop, ook wel bekend als hedera helix, is een populaire plant in Nederlandse tuinen. Het is een sterke en wintergroene plant die goed tegen warmte kan. Toch is het belangrijk om ook klimop goed te verzorgen tijdens een warme zomer. Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft. Ook is het verstandig om de plant af en toe te bemesten, zodat hij voldoende voedingsstoffen krijgt.

Snoeien

Een andere belangrijke tip voor het onderhouden van je tuin in de zomer is het regelmatig snoeien van je planten. Door de warmte groeien planten namelijk extra snel, waardoor ze er soms wat wild en onverzorgd uit kunnen zien. Door regelmatig te snoeien behoud je de vorm en gezondheid van je planten. Dit geldt ook voor klimop en hedera helix. Door ze af en toe te snoeien, blijven ze mooi vol en compact.

Geniet van je groene oase

Met deze tips kun je jouw tuin goed onderhouden tijdens een warme zomer en kun je blijven genieten van je groene oase. Vergeet ook niet om af en toe zelf te genieten van je tuin, bijvoorbeeld met een lekker drankje in de schaduw van een boom of onder een pergola begroeid met klimop en hedera helix. Zo kun je optimaal ontspannen in je eigen tuin, ondanks de warme temperaturen.