Outdoor Madness herfst

Zondagochtend 8:00 uur. Er zijn al aardig wat mensen in de weer op het terrein van Outdoor Valley. De kraampjes voor de Sample Sale worden ingericht en de entree wordt klaargemaakt om de eerste gasten te ontvangen. De vuurkorven worden aangestoken en de koffie staat klaar. Outdoor Madness kan van start!

Het outdoor event wordt geopend met de kidstrailrun, die om stipt 9:00 uur van start gaat. Kinderen tot 14 jaar lopen een trailrun van 1500 meter. Het begint direct pittig, met een flinke heuvel! Sneller dan verwacht komt de eerste over de finish in minder dan 9 minuten! Een half uur later is het de beurt aan de trailrunners voor 7,5 en 15 kilometer door het Hoge Bergse Bos.

Terwijl  de trailrunners een flink pittig parcours lopen met verschillende hoogte meters. Maakt Outdoor Valley Fitness zich klaar voor de eerste outdoor lessen. Op het programma staat onder andere bootcamp, ouder-kind bootcamp, box bootcamp, outdoor yoga, obstacle training en kajak fitness. Heerlijk in de ochtend zon doen zowel kinderen als volwassenen mee aan een outdoor fitnessles.

Outdoor activiteiten

Om 11:00 uur staan de instructeurs van Outdoor Valley klaar voor de outdoor activiteiten. Een aantal
kinderen staan al vol spanning te wachten om direct te kunnen tokkelen of mee te gaan met de eerste groep die gaat survivallen, lasergamen of arrow battlen. Er is genoeg te doen en keuzes maken is lastig. Blijkt uit de reactie van een 10-jarige jongen die in de rij staat bij het boogschieten. Hij is samen met zijn vriendjes een dagje uit bij Outdoor Madness en is zijn dag aan het inplannen. “Na het boogschieten kunnen we gaan survivallen en zullen we daarna gaan lasergamen?”. Waarop zijn vriendjes vol overgave toestemmen.

Ontspanning

De kinderen vermaken zich prima met de outdoor activiteiten. Ouders zijn aan het shoppen op de Sample Sale. Kraampjes met bekende outdoor merken staan opgesteld rondom De Berghut van Outdoor Valley. Er kan flink worden geshopt met hoge kortingen! De kleinste kids hebben ook genoeg te doen. In een tipi tent kunnen ze onder andere knutselen, zich laten schminken of springen op het springkussen.

Survivalrun

Tijdens de start van de ouder-kind survivalrun komt er een buitje voorbij. De bikkels die met vader, moeder of zelfs oma beginnen aan een survivalrun van 2,5 kilometer met onderweg diverse hindernissen laten zich niet tegenhouden. Kort na de start van deze ouder-kindrun, gaat de survivalrun van start. Beginners en gevorderden ploeteren door het survivalbos om het parcours van 12 kilometer met de bijbehoorde 35 hindernissen te behalen.

Mountainbikewedstrijd

Aan het einde van de middag wordt de MTBcupZH (mountainbikecompetitie voor Zuid-Holland en omstreken) afgesloten met de laatste wedstrijd van het seizoen. In samenwerking met MTBcupZH en mountainbikeclub Dirty Hill worden de mountainbikewedstrijden georganiseerd voor de jeugd en volwassenen.

RopaRun Team Geen Getrut

Roparun Team Geen Getrut verzorgde de Outdoor Madness trailrun. Van elk verkocht ticket gaat er een deel naar dit Roparun Team. Die volgend jaar voor de twee keer meedoet aan de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.

Outdoor Madness op zondag 2 oktober was geslaagd! Een heerlijk (sportief) dagje uit voor zowel jong en oud! Wil je volgend jaar meedoen aan een van de wedstrijden? Lijkt het je ook wat om de hele dag door buiten te zijn? En mee te doen aan outdoor fitness en de activiteiten. Of wil je shoppen met korting? Zondag 2 april 2017 is de volgende editie.

Nieuwsbrief Outdoor Madness

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Powered by WordPress Popup